Shopping Cart: 0 Products

SNIMANJE MODNOG EDITORIJALA NAKON LOCK-DOWNA

Iako će buduće moje teme uvijek govoriti o modi i ljepoti, ovoga ću puta iznimno govoriti o snimanju modnog editorijala i virtualnoj modnoj reviji.

Mislim da mi do sada ne bi nikada palo na pamet  da o tome pišem, s obzirom da su se ovakvi događaji podrazumijevali kao normalan slijed nakon ostvarene kolekcije.

Svi mi dizajneri nastojimo posnimati naše modele kao dokaz uloženoga rada i truda, pa shodno tome kolekciju: osmislimo, posnimamo i za sam kraj prošećemo.

Ukratko, modni editorijal  je  najviša forma promidžbene modne fotografije , gdje se kroz nekoliko efektnih fotografija, nastoji prikazati određenu priču koju je dizajner osmislio.

U tome, veliku ulogu ima fotograf da upravo tu priču ostvari te da dizajner bude zadovoljan.

snimanje-modnog-editorijala-nakon-lock-downa       snimanje-modnog-editorijala-nakon-lock-downa

Al, eto, onda se jedno jutro probudiš i sve ono što je bilo normalno, uobićajeno i prije svega SLOBODNO, odjednom postaje nemoguće… a  daljnji slijed scenarija je nažalost svima poznat.

Pa da krenemo od početka. Unatrag nekoliko mjeseci, postajem sastavni dio organizacije modne revije koja se svake godine odvija u spektakularnim Cave Romane. Projekt za kojeg sam se mnogo angažirala prikupljajući sponzore koje su me podržali i kojima sam na tome iznimno zahvalna, nažalost zbog situacije nije moguće održati.

I tako u kontinuiranom kontaktu i ažuriranju sa jednim od organizatora Marko Mavija ( koji je ujedno i vođa umjetničkog dijela ) predlaže mi da probamo odraditi virtualnu modnu reviju. Na upit  želim li sa njime i Kristinom Brkić- Artistic salon podržati taj projekt, odgovor je naravno odmah bio da!

Tako se sa velikim veseljem, nakon dužeg perioda mirovanja, postavlja na noge projekt bez prevelikih očekivanja, kao pokušaj isprobavanja i ostvarenja onoga što nam trenutno nije dozvoljeno. Ja prva na redu, s poštivanjem svih preventivnih mjera startam sa snimanjem u utorak 5.5.

Ovom se prilikom želim zahvaliti Zajednici Talijana  i Festivalu Istroveneto koji su glavni sponzori ovog eventa.

snimanje-modnog-editorijala-nakon-lock-downa      snimanje-modnog-editorijala-nakon-lock-downa

snimanje-modnog-editorijala-nakon-lock-downa

U ovoj virtualnoj modnoj reviji  predstavljam kolekciju “Batik Technique” koja je izrađena s tkaninom Batik iz Indonezije, točnije Jakarte i otoka Bali, dok za one koje ne znaju:

Batik je pamučna ili svilena Indonezijska tkanina ručno oslikana voskom. Naziv Batik može se odnositi na tehniku bojanja tkanine ili na samu tkaninu. Žene koje oslikavaju tkaninu služe se malom bakrenom pisaljkom koja na vrhu ima spremnik sa tekućim voskom. Njome se na tkanini crtaju složeni uzorci i šare. Kad se vosak stvrdne, tkanina se umoći u boju, te se pritom oboje samo oni dijelovi koji nisu prekriveni voskom. Taj se postupak ponavlja nekoliko puta s različitim bojama kako bi se dobili živopisni uzorci.

BATIK TEHNIKA

Kolekcija inaće sadrži 15 modela koji odišu radošću i šarenilom kako sam dezen tkanine naglašava, al ujedno i elegancijom koju sam dobila odabirom kroja i mješanjem drugih tkanina, najviše cady tkanine i čipke u minimalnim detaljima. Uz haljine pretežito prevladavaju hlače i to visokog struka i širokog kroja, palazzo hlače i shorts.

Za ovu ethno kolekciju ponovno biram Handmade Sanjak nakit iz Šibenika koji upotpunjuje modele brončanim, zlatnim i srebrnim nakitom koji sa svojom jedinstvenoću daje poseban štih mojoj kolekciji.

U ovoj će virtualnoj reviji biti predstavljeno 5 modela, a zahvale idu slijedećem timu:

Model: Aleksandra Vuk

Frizura: Artistic Salon

Šminka: Ella Žudić

Nakit: Sanjak

Fotografija: Giordano Cellich, Iva Kuzmanović

Video: Alen Hudoletnjak

Cvijetni aranžman: Leona Punčikar Radaković

 

Ostale moje modele i unikate, možete pratiti na mom instagram profilu:

 https://www.instagram.com/ingrid_rojc_design/?hl=it

ili internet stranici:

https://ingridrojcdesign.hr/kampanje/ 

Dragi čitatelji i čitateljice, do slijedećeg čitanja.

Kao i uvijek želite li postaviti koje pitanje ili ponuditi temu koja vas zanima, slobodno pišite.

 

Ingrid Rojc, ing.odj.tehnologije i modni dizajner