Shopping Cart: 0 Products

Biografija

Ingrid Rojc, hrvatska je dizajnerica rodena u Kopru, sa sjedištem u Bujama. Krije se iza branda Ingrid Rojc Design. Kao inženjer odjevne tehnologije diplomirala je 2004 godine na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu kao smjer Konstruktor. Po povrtku u rodnom kraju započinje poslovnu karijeru u potpuno različitom smjeru u odnosu na obrazovanje. Naime, godinama se bavila vođenjem i administracijom poduzeća, što joj je uz srednju stručnu spremu smjera ekonomije, dalo jake temelje u poduzetništvu.

2012 godine odlučuje krenuti ka vlastitim snovima, te kreče učiti šivati i krojiti kako bi njene keacije mogla sama realizirati. Oduvijek, pa već  kao dijete željela se baviti zanimanjem dizajnera, i ta je želja dan danas motivira i tjera u nove izazove.

Nakon skoro dvije godine provedene u učenju šivanja povremeno je realizirala već poprilično kreacija koje su ubrzo zamijećene u okolici, te prisustvuju u dva lokalna TV programa, na sajmu ljepote u Zagrebu gdje izrađuje haljinu od filmske vrpce za promociju talijanske kozmetike Cinecitta’. Njene kreacije prisustvuju i na raznim izborima ljepote, sajmovima i koncertima.

Sredinom 2015. Godine, Ingrid Rojc odlućuje pokrenuti vlastitu aktivnost, te otvara obrt Ingrid Rojc Design gdje brzo pronalazi vlastitu dimenziju i u relativno kratkom razdoblju uvrštava se među najboljim istarskim dizajnerima.

Temeljni cilj njene aktivnosti u samom startu bile su investicije i ulaganja u strojeve suvremene tehnologije, gdje uz pomoć poticaja koji joj je odobren na temelju plana poslovanja, uspijeva podići malu proizvodnju.

U proljeće 2016 godine odlučuje startati sa svojom prvom kolekcijom koja nosi istoimeni naziv i koja ne ostaje neprimjećena. Osim velikog odaziva njenih stranaka i šire publike, kolekciju ubrzo primijećuju razni urednici i mediji, te započinju pozivi za sudjelovanje na revijama u Istri I Primorju, te nadalje u Zagrebu.

Ti eventi povlače pozitivnu medijsku kritiku i otvaraju vrata ka budućim eventima i projektima.

Krajem 2016 godine izabrana je kao hrvatska dizajnerica za izradu haljine kojom se Miss Hrvatske 2016 predstavila svijetu u Washingtonu u kategoriji Top Model, i time dijelom team-a hrvatskih dizajnera koji su opremali miss Hrvatske  tokom njenoga boravka na Miss World.

Ono što posebno karakterizira brand Ingrid Rojc Design, jesu: kontrasti jarkih boja, koje voli mješati međusobno, prirodne tkanine i ljubav prema retro stilovima, posebno mješanje elemenata iz razdoblja 60-tih godina. Osim toga voli istraživati tkanine, pa tako u njenim kolekcijama možemo pronaći tkanine s različitih krajeva svijeta, koje spretno uklapa u vlastiti dizajn.