Shopping Cart: 0 Products

POZVANI STE NA VJENČANJE? KAKO ODABRATI SAVRŠEN OUTFIT

Današnju temu posvećujem čitateljici koja je postavila slijedeće pitanje. Što odjenuti kao uzvanik na vjenčanju? Pitanje s kojim se većina nas bar jednom srela u životu.

Ukoliko niste uzvanik s funkcijom poput mame, sestre, kume, pravi odabir haljine može biti vrlo stresan posao, pogotovo ako se radi o nekoj važnoj prijateljici. Kao prvo, haljina ne smije biti preraskošna kako ne bi zasjenila mladenku, a kao drugo ne smije biti ni prejednostavna, jer se ipak radi o važnoj prijateljici.

Odjenuti se lijepo za vjenčanje daje znak poštovanja mladencima i njihovom danu, stoga nemojte to površno odraditi, jer koliko god mi to htijele kriti,  glavna tema nakon mladenkine haljine jest : „ Vidi ovu kako se obukla“! 🙂 

Pa krenimo redom! Moj prvi savjet jest da pričekate i ne zaletavate se sa haljinom sve dok niste prikupile dovoljan broj informacija o vjenčanju: lokacija među najbitnijima, godišnje doba i tema vjenčanja ukoliko postoji. No, dolazite li na moje, trebati će vam i pokoja informacija više!! 🙂 

Ja ću se u ovoj temi fokusirati na proljetno – ljetno vjenčanje, jer se uglavnom vjenčanja odvijaju u toplijim danima, a bude li to i rana jesen, te ćete savjete moći svejedno iskoristiti.

Za početak govorimo o bojama. Boje koje bi se svakako trebale izbijeći su bijela i sve nijanse bijele, a po mom mišljenju i crna. Pogotovo u toplijim danima,  iako je među mojim favoritima, a i najotmijenija. Da se razumijemo nije da ju ja nisam nikad koristila, ali ako baš želite crnu, jer želite stanjiti figuru ili jednostavno iz tog tona ne znate izaći, onda podignite outfit s bitnim nakitom ( šarenim i velikim) ili detaljima poput torbice i cipela, koji nikako ne smiju biti crni.

Drugo, ukoliko govorimo o tkanini, tu onda na repertoaru imamo mnogo izbora. Lakše će biti da nabrojim što trebate izbjeći, nego odabrati. Moj je savjet da se kanite šljokica, ostavite to kumi ako baš mora. Tu ću navesti primjer moje drage buduće šogorice kojoj sam zabranila šljokice, 🙂 jer bi u proljetno-ljetnoj verziji djelovale preteško. Naravno sve ovisi o kojim se šljokicama radi, neke mogu biti i pun pogodak, al ovdje govorimo o onim najklasičnijim. Opet niste na dočeku nove godine! Drugu tkaninu koju ne preporučujem, ali je u svakodnevnom životu volim, jest pamuk. Ostavite se pamuka za casual look, dnevni ili poslovni, al nikako vjenčani. Osim ako ne stoji u kombinaciji sa čipkom ili nekom glamuroznijom tkaninom. Lan isto tako otpada. Iako prozračan i vrlo ugodan za ljeto, njega radije prepustite partneru u odabiru košulje ili odijela. Osim što će dobro izgledati, udobno će se i osjećati. Zgužvano, al udobno!

Kao treće, tu stoji i vječito pitanje, duga ili kratka haljina? Vrlo jednostavno ću vam odgovoriti.  Ja preferiram dugu, odlicna varijanta je i tik nad koljenom, a imate li potencijal, figuru, ukratko noge i najbitnije godine, definitivno i kratku.

I zadnje, što bi moglo djelovati manje bitno, ali nikako nije tako. Vodite računa o vašoj polovici. Ni slučajno da ste ga zanemarile!! Jer budete li sebe bezprijekorno sredile, a njega ne ili jednostavno ga ne uskladile sa svojim outfitom – opet pun promašaj! Znam da je to dupli posao, ali valjda on to zaslužuje!

No, krenimo mi na konkretne primjere.

Podijeliti ću nekoliko slika sa vjenčanja gdje sam ja sudjelovala u zadnjih par godina i nekoliko drugih.

Ukoliko niste u ništa drugo sigurne ( boja, kroj i sl.), onda odaberite svilu i po mogućnosti s uzorkom. Svila je otmjena i efektna tkanina koja nikako ne može proći neprimjećeno. Znate li koji vam kroj paše, idite na sigurno, u protivnom možete se uvijek posavjetovati sa stručnjakom.

U prvoj slici dolazim kao uzvanica u svilenoj haljini upečatljivih boja s mojim potpisom. Moguća je i u kraćoj verziji, klikom OVDJE !

Druga haljina je isto tako Ingrid Rojc Design koju na ovoj slici nosi model, a stranka ju je kupila povodom vjenčanja dragoj frendici.

Slijedeće dvije svilene haljine s mojim potpisom, biraju cure za vjenčanje dragih prijatelja.

  

U četvrtom primjeru govorimo o malo otmjenijoj lokaciji koja diktira svećaniji outfit.  Elegantna haljina  Ingrid Rojc Design izrađena je od čipke sa zlatnim ukrasom. Ovdje ću navesti i onaj drugi primjer o kojem sam govorila da morate voditi računa – o partneru. Moj partner nosi odijelo u blagim tonovima pastelno plave boje sa sitnim uzorcima, koje je idealno za destinaciju i ne odudara od moje haljine. Uz bijelu košulju kojoj je uzorak na vratu iste boje odijela, svi ostali detalji su pomno birani i usklađeni (pojas, cipele i naočale).

 

Kao peti primjer, ukoliko niste ljubitelj haljina, a vaš si struk može to priuštiti, savjetujem: crop top i maxi suknju. Nikako crop top i mini suknju. S tim možete na plažu. Ja ovom prilikom biram glamuroznu zelenu čipku kojom razbijam crnu boju suknje, dodatno ukrašenu u prorezu. Sve s potpisom Ingrid Rojc Design.

I za sam kraj, ako niste ni za haljinu, ni za suknju, onda ste za hlače ili kombinezon. Uostalom, što vam drugo preostaje?! Donosim vam nekoliko kombinacija skinutih sa neta.

Drage čitateljice, nadam se da sam vam bila od pomoći.

Ostale moje modele i unikate možete pratiti na mom instagram profilu:

https://www.instagram.com/ingrid_rojc_design/?hl=it

ili na internet stranici:

https://ingridrojcdesign.hr/kampanje/

Do slijedećeg čitanja.

Ingrid Rojc, ing.odj.tehnologije i modni dizajner